Expositie handgemaakte sieraden in het Douanehuisje

Expositie handgemaakte sieraden in het Douanehuisje

In de maand september exposeert goudsmid en sieraadontwerpster Poelie Jansen in het Douanehuisje in Maassluis. Haar oog voor detail zijn kenmerkend voor haar werk en zijn steeds terug te vinden in haar sieraden.

Poelie haalt voor het maken van haar sieraden voortduren inspiratie uit haar leven. Emoties, gedachten, ervaringen, herinneringen, wensen en dromen vormen daarbij de uitgangspunten. Ook kleuren, de natuur en andere culturen zijn belangrijke inspiratiebronnen voor de kunstenares.

De sieradenontwerpster studeerde aan de vakschool in Schoonhoven en voltooide in 1994 de opleiding goud- en zilversmid. Sindsdien werkt zij als zelfstandig sieraadontwerpster en geeft ze workshops en cursussen edelsmeden in haar atelier in het centrum van Den Haag. Poelie houdt van reizen en andere culturen. Tijdens haar opleiding heeft ze onder andere stage gelopen in Indonesië. Daar heeft zij zich toegelegd op de ambachtelijke kant van het vak en haar nog meer verdiept in het verfijnen van een sieraad. Deze verfijningen en haar oog voor detail zijn kenmerkend voor haar manier van werken en zijn steeds terug te vinden in haar sieraden.  

Afgelopen winter heeft zij met haar vriend in een camper door Spanje gereisd. Geïnspireerd door de prachtige berglandschappen, de zon, maan, sterren en golven van de zee heeft zij achter haar mobiele werkbankje gewerkt aan haar nieuwe collectie sieraden ‘Paisajes, Olas y Luna Llena’ die te zien zijn tijdens haar expositie in het Douanehuisje.

Openingstijden

De expositie van Poelie Jansen is van zaterdag 3 september tot en met zondag 25 september gratis te bezoeken op elke vrijdag tot en met dinsdag van 12.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis. Op zondag 4 september is er om 14.00 uur een feestelijke opening met muziek van gitarist Pier Bish en zangeres Mithra Nouri. De expositie wordt op zondag 25 september muzikaal afgesloten door zangeres Door van der Keur en gitarist Marco Kuis. Meer informatie is te vinden op www.poelie.nl.

Douanehuisje

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover is te vinden is op de website van de CRM, www.crmmaassluis.nl, onder de kop Douanehuisje. Voor overige vragen kunt u terecht bij Mischa Koorneef, 06 18 51 30 90 of douanehuisje@crmmaassluis.nl.

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl