Bibliotheek: activiteiten voor de jeugd

Bibliotheek: activiteiten voor de jeugd

Ook in het nieuwe jaar is er voor de jeugd iedere week wel iets te doen in de Bibliotheek Maassluis of Den Hoorn.
We noemen dat de Maakplaats: een plek waar je door zelf dingen te doen en te maken veel leert op een hele leuke manier. De activiteiten zijn altijd gratis.
Voor kinderen tot 6 jaar zijn er activiteiten in het Mamacafé: van lezen met baby’s tot voorlezen aan kleuters.

Nationale Voorleesdagen 2019
Woensdag 16 januari wordt er in Maassluis voorgelezen aan kleuters uit het bekroonde prentenboek van het jaar ‘Een huis voor Harry’. Het verhaal gaat over kat Harry die verdwaalt in de stad. Weet hij de weg terug te vinden? Kijk in de voorleesagenda voor alle voorleesfeestjes in Maassluis, Den Hoorn, Maasland en Schipluiden.

Workshops
Speciaal voor Mels en alle andere kinderen vanaf 5 jaar die een superleuke robot willen maken: de workshop Maak een tekenrobot! Deze workshop is op woensdag 23 januari in Maassluis van 14.30-15.30. Vooraf aanmelden via de website (Maakplaats) want het aantal plaatsen is beperkt. Er staan weer ontzettend leuke workshops en activiteiten (altijd gratis) in de Maakplaats agenda.

Computers
Op woensdag 16 januari kan er in Den Hoorn gegamed worden. Samen gamen is natuurlijk veel leuker dan in je eentje én je kunt op verschillende apparaten spelen. Woon je dichter bij Maassluis? Daar is iedere maand een gamemiddag. De eerstvolgende is op woensdag 30 januari van 14.30-16.30 uur o.l.v. R3C Gaming. Is programmeren meer je ding? Kom dan eens langs bij CoderDojo in Maassluis. Daar zijn kinderen tussen de 7 en 14 jaar bezig met programmeren.

Meer info? Zie www.debibliotheekmm.nl of bel 010-592 52 11.

Sorry, comments are closed for this post.

Copyright© Culturele Raad Maassluis 2016 | e-mail: info@crmmaassluis.nl | Gerealiseerd door www.kiem.online